Co si takhle zkusit připravit zelňáky podle našeho receptu? Takové “bramboráky” trochu jinak. Z kysaného zelí, které je plné zdraví prospěšných látek včetně vitamínu C, železa nebo hořčíku usmažíte výborné jídlo nebo dokonalou přílohu třeba ke guláši.
Placky z kysaného zelí v sobě ukrývají spoustu různých chutí a jsou skvělým a sytým jídlem i přílohou. Kysané zelí je také známou dietní surovinou a vy během chvilky s tímto receptem připravíte opravdovou chuťovku. Stačí k zelňákům přidat trochu smetany s čerstvou petrželkou a máte připravené chutné jídlo.
Mohlo by Vás zajímat:
– článek o Zelí a kysaném zelí – superpotraviny v hlavní roli
– připravte si Domácí kysané zelí, plné vitamínů
Recept na domácí placky z kysaného zelí – zelňáky
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- 1 Pánev
Suroviny
- 500 g Kysaného zelí
- 2-3 lžíce Mouky
- 2 ks Vejce
- 1/2 lžičky Nastrouhaného křenu
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Smetana
- Čerstvá hladkolistá petrželka
Postup
- Kysané zelí si nejprve scedíme a najemno nakrájíme na kousky.
- Zelí dáme do čisté mísy.
- K zelí přidáme mouku, křen, vejce a dochutíme solí a pepřem.
- Vše spolu pořádně promícháme.
- Na pánvi si rozehřejeme malé množství oleje.
- Postupně na lžíci nabíráme vytvořené těsto a děláme malé placičky.
- Placky smažíme postupně na mírném ohni z obou stran dozlatova.
- Jako samostatné jídlo podáváme se smetanou a petrželkou.
- Zároveň jsou ideální jako příloha například ke guláši.