Představujeme vám výtečné Andělčiny koláčky plněné tvarohem a pudingem. Lahodné koláčky jsou ideální dobrota pro různé speciální příležitosti a kromě pohoštění návštěvy se skvěle hodí například na svatební tabuli. Jsou velmi podobné běžných tvarohovým šátečkům, malý rozdíl ale najdeme. Kromě jiné tvaru je v náplni také trochu pudingu. Díky tomu jsou koláčky vláčnější a obecně mají lepší konzistenci. Nejlepší jsou posypané moučkovým cukrem. Uvidíte, že ať už se jedná o svatební hostinu nebo běžné nedělní odpoledne, všem budou moc chutnat.

Recept na Andělčiny kynuté koláčky s tvarohem

Délka přípravy včetně kynutí 2h 20 minut, délka pečení 25 minut. 20 koláčků.

Ingredience pro přípravu

Kynuté Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 60 g Hery
  • 1 droždí
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr

Náplň koláčků:

  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 lžic cukru

Postup přípravy

Andělčiny koláčky.
Zdroj obrázku: baren, Andělčiny koláčky.

1. Nejdříve si v misce připravíme kvásek z droždí, teplého mléka a špetky soli.

2. Do jiné mísy si dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, zbytek mléka, vejce a Heru.

3. Důkladné promícháme a jakmile je kvásek hotový, přidáme ho k těmto surovinám.

4. Ručně vypracujeme hladké těsto, které následně přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě.

5. V jiné misce si smícháme tvaroh a 6 lžic cukru. Tyto ingredience pořádně vyšleháme.

6. Dále přidáme vanilkový puding, ideálně hotový, který nebudeme vařit, abychom nemuseli čekat na vychladnutí.

7. Náplň dáme do lednice a pracovní plochu si nyní posypeme moukou.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně

8. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a každou z nich postupně vyválíme.

9. Vyválené těsto rozkrájíme na čtverce o rozměru 5 x 5 nebo 10 x 10 cm, dle požadované velikosti koláčků.

10. Dáme si předehřát troubu na 200°C a plech vyložíme pečícím papírem.

11. Doprostřed čtverců z těsta dáme náplň a nyní pomocí rohů proti sobě k sobě koláč spojíme.

12. Pokud chceme Andělčiny koláčky, spojujeme jenom jeden pár rohů.

13. Koláčky vyskládáme na plech s dostatečnými mezerami a potřeme je rozšlehaným vejce.

14. Dáme do předehřáté trouby na 20 – 25 minut a pečeme dozlatova.

15. Za tepla obalujeme v moučkovém cukru.

Něco navíc?

Pokud máte rádi rozinky, klidně si je přidejte do tvarohové náplně. My jsme je tam nedali, jelikož rozinky u nás nemáme příliš rádi ani ve vánočce.

Z Andělčiných koláčků šátečky

Šátečky tradičního vzhledu připravíte úplně stejným způsobem, akorát spojíte oba páry rohů.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest