Představujeme vám výtečné Andělčiny koláčky plněné tvarohem a pudingem. Lahodné koláčky jsou ideální dobrota pro různé speciální příležitosti a kromě pohoštění návštěvy se skvěle hodí například na svatební tabuli. Jsou velmi podobné běžných tvarohovým šátečkům, malý rozdíl ale najdeme. Kromě jiné tvaru je v náplni také trochu pudingu. Díky tomu jsou koláčky vláčnější a obecně mají lepší konzistenci. Nejlepší jsou posypané moučkovým cukrem. Uvidíte, že ať už se jedná o svatební hostinu nebo běžné nedělní odpoledne, všem budou moc chutnat.
Recept na Andělčiny kynuté koláčky s tvarohem
Délka přípravy včetně kynutí 2h 20 minut, délka pečení 25 minut. 20 koláčků.
Ingredience pro přípravu
Kynuté Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 60 g Hery
- 1 droždí
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
Náplň koláčků:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 1 vanilkový cukr
- 6 lžic cukru
Postup přípravy
1. Nejdříve si v misce připravíme kvásek z droždí, teplého mléka a špetky soli.
2. Do jiné mísy si dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, zbytek mléka, vejce a Heru.
3. Důkladné promícháme a jakmile je kvásek hotový, přidáme ho k těmto surovinám.
4. Ručně vypracujeme hladké těsto, které následně přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě.
5. V jiné misce si smícháme tvaroh a 6 lžic cukru. Tyto ingredience pořádně vyšleháme.
6. Dále přidáme vanilkový puding, ideálně hotový, který nebudeme vařit, abychom nemuseli čekat na vychladnutí.
7. Náplň dáme do lednice a pracovní plochu si nyní posypeme moukou.
8. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a každou z nich postupně vyválíme.
9. Vyválené těsto rozkrájíme na čtverce o rozměru 5 x 5 nebo 10 x 10 cm, dle požadované velikosti koláčků.
10. Dáme si předehřát troubu na 200°C a plech vyložíme pečícím papírem.
11. Doprostřed čtverců z těsta dáme náplň a nyní pomocí rohů proti sobě k sobě koláč spojíme.
12. Pokud chceme Andělčiny koláčky, spojujeme jenom jeden pár rohů.
13. Koláčky vyskládáme na plech s dostatečnými mezerami a potřeme je rozšlehaným vejce.
14. Dáme do předehřáté trouby na 20 – 25 minut a pečeme dozlatova.
15. Za tepla obalujeme v moučkovém cukru.
Něco navíc?
Pokud máte rádi rozinky, klidně si je přidejte do tvarohové náplně. My jsme je tam nedali, jelikož rozinky u nás nemáme příliš rádi ani ve vánočce.
Z Andělčiných koláčků šátečky
Šátečky tradičního vzhledu připravíte úplně stejným způsobem, akorát spojíte oba páry rohů.