Dnes se podíváme na úžasný a sytý recept, který je ideální na vydatnou večeři nebo jako skvělý pokrm pro přátele. Bagetu zapečenou se sýrem, italskou klobásou a paprikou. Tato kombinace chutí vás přenese do Itálie, kde klobásy s výraznou chutí, sladké papriky a bohatý sýr vytváří dokonalou harmonii. A co je na tom nejlepší? Je to jednoduché na přípravu, ale přitom chuťově bohaté.
A co je na tom nejlepší? Můžete si ho připravit dopředu a zapéct těsně před podáváním, takže se nemusíte stresovat v poslední minutě. Užijte si každý okamžik přípravy a ještě víc každý kousek této lahodné bagety!
Recept na bagetu plněnou italskou klobásou
Ingredience pro přípravu
- 8 – 10 italských klobás
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 2 zelené papriky
- 2 červené papriky
- 2 žluté cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/4 hrnku červeného vína
- sůl a černý pepř dle chuti
- 1 lžíce medu
- 1,5 hrnku rajčatové Marinara omáčky
- 6 mini bagetek
- 10 – 12 plátků sýra
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
1. Rozehřejeme olej v pánvi a když je olej rozpálený, přidáme klobásky a opečeme je.
2. Klobásy pravidelně otáčíme, aby se opekly ze všech stran. Jakmile jsou opečené, vyjmeme je z pánve a dáme stranou.
3. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou papriku a cibuli, kterou dochutíme solí a pepřem.
4. Vařečkou promícháme, aby se obalily v tuku a vaříme, dokud nezměknou.
5. Přidáme med a nasekaný česnek a znovu promícháme.
6. Přilejeme červené víno, ode dna promícháme a případně dochutíme.
7. Do pánve vrátíme klobásy, přidáme omáčku Marinara a na mírném ohni vaříme, dokud nezměkne paprika.
8. Bagetky si z 2/3 rozpůlíme a rozložíme na polovinu plechu vyloženého pečícím papírem.
9. Do bagetky vložíme vždy klobásu, papriku a cibuli a na vrch Marinara omáčku.
10. Na omáčku ještě plátek sýra a nastrouhaný parmazán a plech vložíme do předehřáté trouby na 205°C a pečeme 6 – 8 minut, dokud se nerozpustí sýr.
11. Podáváme za tepla posypané parmazánem.
Jak poznat italskou klobásu?
Italská klobása je tradiční druh klobásy, která pochází z Itálie. Typicky se vyrábí z vepřového masa, ale existují i varianty z jiného masa, například z kuřecího nebo telecího. Co ji činí jedinečnou, je její ochucení. Italská klobása se vyznačuje bohatou směsí koření a bylinek, které jí dodávají charakteristickou chuť.