Jablečné koblihy si zamilujete. Jedná se o nesmaženou variantu, jsou nadýchané a skořicový posyp příjemně křupe. Jablečný mošt koblihy provoní a dodá skvělou jablečnou chuť. Vyrobeno z čerstvého jablečného moštu a skořicového posypu. Tyto mini pochoutky pečené v troubě jsou měkké, lehké, křehké, dozlatova hnědé a přinášejí do vaší kuchyně sladkou pochoutku.
Recept na Jablečné nesmažené koblihy
Potřebné vybavení
- 1 Trouba
- 1 sporák
Suroviny
Těsto na koblihy
- 1/2 hrnku změklého másla
- 1/2 hrnku cukru
- 2 vejce
- 1 a 1/2 hrnku jablečného moštu/džusu
- 1/2 hrnku mléka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžičky skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 špetku soli
Posyp na koblihy
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 2/3 hrnku cukru
- 4 lžičky skořice
Postup
- Nastavte troubu na 180 stupňů
- Do malého hrnce dejte jablečný džus/mošt
- Zahřívejte na sporáku na středním plameni, dokud se 1 1/2 šálku nezmenší na 1/2 šálku
- Mošt by se měl mírně vařit, bude to trvat asi 20 minut
- Nechte vychladnout před přidáním do těsta
- Poté přidejte jedno vejce po druhém, po každém vejci šlehejte, dokud se směs nespojí
- V samostatné misce smíchejte suché ingredience – mouku, skořici a prášek do pečiva
- Poté do těsta střídavě přidávejte: moučnou směs, mléko a jablečný mošt, dokud se vše nespojí, po každém přidání šlehejte. Pro dosažení nejlepších výsledků začněte a skončete moukou. Suché-mokré-suché-mokré-suché
- Dále vmícháme vanilkový extrakt
- Formu na koblihy (pokud nemáte můžete použít formu na muffiny) vymažte tukem
- Těsto vlijte asi do 3/4 výšky každého otvoru ve formě. Pečte 10 minut
- Zatímco se koblihy pečou, připravte si polevu ze skořicového cukru. Rozpusťte máslo. V misce si smíchejte skořici a cukr
- Vyjměte koblihy z trouby a nechte vychladnout na dotek. Poté každou koblihu ponořte do rozpuštěného másla a poté do směsi skořicového cukru
- Ujistěte se, že je celý koblih rovnoměrně obalen posypem