Jablečné koblihy si zamilujete. Jedná se o nesmaženou variantu, jsou nadýchané a skořicový posyp příjemně křupe. Jablečný mošt, který použijeme do těsta, koblihy provoní a dodá skvělou jablečnou chuť. Vyrobeno z čerstvého jablečného moštu a skořicového posypu. Tyto mini pochoutky pečené v troubě jsou měkké, lehké, křehké, dozlatova hnědé a přinášejí do vaší kuchyně sladkou pochoutku. Pečení v troubě zajišťuje, že koblihy jsou méně kalorické a lehčí, ale neztrácejí nic na své očekávané vláčnosti a očekávané chuti koblih.
Osobně mám ve sladkých moučnících a dezertech chuť jablek velmi ráda a často jablka do pečení přidávám. Připravovala jsem takto i oblíbený jablečný perník.

Recept na jablečné nesmažené koblihy
Potřebné vybavení
- 1 Trouba
 - 1 sporák
 
Suroviny
Těsto na koblihy
- 1/2 hrnku změklého másla
 - 1/2 hrnku cukru
 - 2 vejce
 - 1 a 1/2 hrnku jablečného moštu/džusu
 - 1/2 hrnku mléka
 - 2 hrnky hladké mouky
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 - 2 lžičky skořice
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - 1 špetku soli
 
Posyp na koblihy
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
 - 2/3 hrnku cukru
 - 4 lžičky skořice
 
Postup
- Nastavte troubu na 180 stupňů
 - Do malého hrnce dejte jablečný džus/mošt
 - Zahřívejte na sporáku na středním plameni, dokud se 1 1/2 šálku nezmenší na 1/2 šálku
 - Mošt by se měl mírně vařit, bude to trvat asi 20 minut
 - Nechte vychladnout před přidáním do těsta
 - Poté přidejte jedno vejce po druhém, po každém vejci šlehejte, dokud se směs nespojí
 - V samostatné misce smíchejte suché ingredience – mouku, skořici a prášek do pečiva
 - Poté do těsta střídavě přidávejte: moučnou směs, mléko a jablečný mošt, dokud se vše nespojí, po každém přidání šlehejte. Pro dosažení nejlepších výsledků začněte a skončete moukou. Suché-mokré-suché-mokré-suché
 - Dále vmícháme vanilkový extrakt
 - Formu na koblihy (pokud nemáte můžete použít formu na muffiny) vymažte tukem
 - Těsto vlijte asi do 3/4 výšky každého otvoru ve formě. Pečte 10 minut
 - Zatímco se koblihy pečou, připravte si polevu ze skořicového cukru. Rozpusťte máslo. V misce si smíchejte skořici a cukr
 - Vyjměte koblihy z trouby a nechte vychladnout na dotek. Poté každou koblihu ponořte do rozpuštěného másla a poté do směsi skořicového cukru
 - Ujistěte se, že je celý koblih rovnoměrně obalen posypem
 
Video recept
Prohlédněte si další recepty na koblihy:
- Domácí margotové donuty a muffiny
 - Čokoládové donuty s jahodovou glazurou
 - Smažené banánové koule v jogurtovém těstíčku