Kombinace několika světových kuchyní v jednom sendviči je nepopsatelně chutná. Indický chléb naan, americký salát coleslaw a české trhané vepřové maso. Nejenže se naučíte péct indický chléb, ale připravíte si pokrm, který je opravdovou harmonií chutí.
V tomto receptu uděláme vše od základu, salát ani chléb nebudeme kupovat hotový, ale uděláme si svůj. Uvedené množství je pro 4 osoby, pro více konzumentů si množství znásobte. Z výsledku budete opravdu překvapeni. Počítejte tedy s dostatkem času, na přípravu všech komponent v tomto receptu. Vepřové maso pečeme pomalu při nižší teplotě. Výsledkem bude ale dokonale měkké trhané maso plné chuti. Během pečení budeme mít dostatek času na přípravu naanu i cloleslawu.
TIP: Když Vám nebude stačit základní recept na coleslaw níže v receptu, můžete připravit domácí coleslaw podle našeho dalšího receptu ve kterém je použita domácí majonéza.
Recept na plněný chléb naan vepřovým masem a salátem coleslaw
Potřebné vybavení
- 2 hrnce
- 1 Pánev
Suroviny
Ingredience na trhané vepřové maso
- 1 kg Vepřové kýty
- 1 lžička Červené papriky
- 1/2 lžičky Mletého kmínu
- 1/2 lžičky Římského kmínu
- 1 lžička Sušeného česneku
- 1/2 lžičky Oregana
- 1/2 lžičky Majoránky
- 1/2 lžičky Koriandru
- 1/2 lžičky Rajského protlaku
- 1 lžíce Soli
- 2 lžíce Vody
- 3 lžíce Oleje
- 1/2 ks Červené cibule
- 50 ml Kečupu
- 1 lžíce Hnědého cukru
- 1 lžíce Vinného octa
- 1 lžíce Sójové omáčky
Ingredience na chléb naan
- 250 g Mouky
- 1 lžička Soli
- 1/2 lžičky Prášku do pečiva
- 75 g Čerstvého droždí
- 150 ml Vody
- 2 lžíce Bílého jogurtu
- 4 lžíce Rozpuštěného másla
- 2 lžíce Oleje na opečení chleba
Ingredience na salát coleslaw
- 1/2 ks Hlávky zelí (přibližně 350g)
- 1 ks Mrkev (přibližně 100g)
- 1/2 ks Červené cibule
- 5 lžic Majonézy
- 1 menší lžička Soli
- 2 a 1/2 lžíce Zakysané smetany
- 1/2 lžíce Medu
- 1/2 lžíce Vinného octa
- 1/2 lžičky Černého mletého pepře
Postup
Příprava masa
- V míse si smícháme rajský protlak, cukr, 1 a půl lžíce oleje, vodu a všechno sypké koření.
- Dáme si předehřát troubu na 130 stupňů Celsia.
- Touto směsí namasírujeme maso.
- Olej, který nám zbyl si rozpálíme v hrnci a maso orestujeme ze všech stran.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, vinný ocet a sójovou omáčku.
- Jakmile začne podklad masa vřít, maso si přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 3 a půl hodiny.
- Během pečení několikrát potřeme omáčkou maso.
- Odkryjeme a pečeme opět 30 minut.
- Po dopečení necháme 30 minut odpočinout a potom maso vidličkami rozebereme na kousíčky.
Během pečení masa připravíme naan
- 125g mouky dáme do mísy a do důlku uprostřed mouky dáme klasicky rozdrobené droždí, zalejeme teplejší vodou a zakryté necháme půl hodiny odpočívat, aby vzešel kvásek.
- Dále přidáme ostatní ingredience, promícháme a opět necháme 15 minut v klidu.
- Těsto prohněteme, případně dodáme mouku, aby nebylo lepivé.
- Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a uděláme kuličky. Ty necháme zakryté utěrkou 5 minut odpočinout.
- Z každé kuličky uděláme placky tlusté cca 4 mm, které nám padnou na pánev.
- Pánev rozpálíme s velmi malým množstvím oleje a olejem pomazané placky pečeme z každé strany tak minutu.
Příprava salátu coleslaw
- Nakrájíme nebo nastrouháme zelí, mrkev a cibuli.
- Osolíme, zamícháme a necháme v klidu.
- Zatím si připravíme dresing tak, že smícháme majonézu, smetanu, vinný ocet a med.
- Opepříme, případně dosolíme.
- Dresing smícháme s nakrájenou zeleninou a dáme na několik hodin do lednice.
Dokončení
- Na jednu půlku ještě teplého chleba naan dáme salát, poté maso a případně bylinky nebo cibulku, pokud máme. Zavřeme a máme hotovo.