5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Kombinace několika světových kuchyní v jednom sendviči je nepopsatelně chutná. Indický chléb naan, americký salát coleslaw a české trhané vepřové maso. Nejenže se naučíte péct indický chléb, ale připravíte si pokrm, který je opravdovou harmonií chutí.

V tomto receptu uděláme vše od základu, salát ani chléb nebudeme kupovat hotový, ale uděláme si svůj. Uvedené množství je pro 4 osoby, pro více konzumentů si množství znásobte. Z výsledku budete opravdu překvapeni. Počítejte tedy s dostatkem času, na přípravu všech komponent v tomto receptu. Vepřové maso pečeme pomalu při nižší teplotě. Výsledkem bude ale dokonale měkké trhané maso plné chuti. Během pečení budeme mít dostatek času na přípravu naanu i cloleslawu.

TIP: Když Vám nebude stačit základní recept na coleslaw níže v receptu, můžete připravit domácí coleslaw podle našeho dalšího receptu ve kterém je použita domácí majonéza.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na plněný naan masem a salátem coleslaw.

Recept na plněný chléb naan vepřovým masem a salátem coleslaw

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 1 hodina
Pečení masa 3 hodiny 30 minut
Celkový čas 4 hodiny 30 minut
Porcí 4
Připravujeme multikulturní pokrm z chlebu naan, vepřového masa a salátu coleslaw,

Potřebné vybavení

  • 2 hrnce
  • 1 Pánev

Suroviny

Ingredience na trhané vepřové maso

  • 1 kg Vepřové kýty
  • 1 lžička Červené papriky
  • 1/2 lžičky Mletého kmínu
  • 1/2 lžičky Římského kmínu
  • 1 lžička Sušeného česneku
  • 1/2 lžičky Oregana
  • 1/2 lžičky Majoránky
  • 1/2 lžičky Koriandru
  • 1/2 lžičky Rajského protlaku
  • 1 lžíce Soli
  • 2 lžíce Vody
  • 3 lžíce Oleje
  • 1/2 ks Červené cibule
  • 50 ml Kečupu
  • 1 lžíce Hnědého cukru
  • 1 lžíce Vinného octa
  • 1 lžíce Sójové omáčky

Ingredience na chléb naan

  • 250 g Mouky
  • 1 lžička Soli
  • 1/2 lžičky Prášku do pečiva
  • 75 g Čerstvého droždí
  • 150 ml Vody
  • 2 lžíce Bílého jogurtu
  • 4 lžíce Rozpuštěného másla
  • 2 lžíce Oleje na opečení chleba

Ingredience na salát coleslaw

  • 1/2 ks Hlávky zelí (přibližně 350g)
  • 1 ks Mrkev (přibližně 100g)
  • 1/2 ks Červené cibule
  • 5 lžic Majonézy
  • 1 menší lžička Soli
  • 2 a 1/2 lžíce Zakysané smetany
  • 1/2 lžíce Medu
  • 1/2 lžíce Vinného octa
  • 1/2 lžičky Černého mletého pepře

Postup 

Příprava masa

  • V míse si smícháme rajský protlak, cukr, 1 a půl lžíce oleje, vodu a všechno sypké koření.
  • Dáme si předehřát troubu na 130 stupňů Celsia.
  • Touto směsí namasírujeme maso.
  • Olej, který nám zbyl si rozpálíme v hrnci a maso orestujeme ze všech stran.
  • Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, vinný ocet a sójovou omáčku.
  • Jakmile začne podklad masa vřít, maso si přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 3 a půl hodiny.
  • Během pečení několikrát potřeme omáčkou maso.
  • Odkryjeme a pečeme opět 30 minut.
  • Po dopečení necháme 30 minut odpočinout a potom maso vidličkami rozebereme na kousíčky.

Během pečení masa připravíme naan

  • 125g mouky dáme do mísy a do důlku uprostřed mouky dáme klasicky rozdrobené droždí, zalejeme teplejší vodou a zakryté necháme půl hodiny odpočívat, aby vzešel kvásek.
  • Dále přidáme ostatní ingredience, promícháme a opět necháme 15 minut v klidu.
  • Těsto prohněteme, případně dodáme mouku, aby nebylo lepivé.
  • Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a uděláme kuličky. Ty necháme zakryté utěrkou 5 minut odpočinout.
  • Z každé kuličky uděláme placky tlusté cca 4 mm, které nám padnou na pánev.
  • Pánev rozpálíme s velmi malým množstvím oleje a olejem pomazané placky pečeme z každé strany tak minutu.

Příprava salátu coleslaw

  • Nakrájíme nebo nastrouháme zelí, mrkev a cibuli.
  • Osolíme, zamícháme a necháme v klidu.
  • Zatím si připravíme dresing tak, že smícháme majonézu, smetanu, vinný ocet a med.
  • Opepříme, případně dosolíme.
  • Dresing smícháme s nakrájenou zeleninou a dáme na několik hodin do lednice.

Dokončení

  • Na jednu půlku ještě teplého chleba naan dáme salát, poté maso a případně bylinky nebo cibulku, pokud máme. Zavřeme a máme hotovo.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Americká, Česká, Indická, Mezinárodní
Klíčové slovo: coleslaw, naan, Sendvič, tortila, trhané maso, vepřové maso, vepřové trhané maso
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest