Od klasických masových řízků k mletým řízkům se zeleninou se dostaneme po většině přes naše děti, které tento způsob přípravy milují. Zároveň se jim dostane maso i zelenina, kterou ne vždy mají v oblibě. Tato verze řízků je lehká a šťavnatá díky přidané zelenině a má bohatou chuť. Recept je připravený z krůtích prsíček, ale k jejich přípravě lze použít i kuřecí neb vepřové maso. Řízky jsou výbornou volbou pro oběd nebo večeři, jelikož jsou lehko stravitelné a jdou snadno připravit.
Recept na Mleté krůtí řízky se zeleninou
Ingredience na přípravu
- 800 g mletých krůtích prs
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 menší mrkev
- pár růžiček brokolice
- 1 menší cibule
- 2 vajíčka
- 1 kávová lžička provensálského koření
- sladká paprika, sůl a pepř dle chuti
Postup
1. Umeleme si krůtí prsa nebo jiné vhodné maso.
2. Přidáme vajíčka, sůl, pepř a papriku a řádně promícháme.
3. Poté přidáme na malé kostičky nakrájené obě papriky.
4. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké nudličky nastrouhanou mrkev.
5. Nakonec přidáme nadrobno rozebranou brokolici a rukou pořádné zpracujeme.
6. Na plech vystlaný pečícím papírem ukládáme ze směsi řízečky.
7. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 40 minut, dle výkonnosti trouby, do zlatova.
Servírování
Mleté řízky se zeleninou podáváme s uvařeným bramborem a oblíbeným salátem.