Vynikající těstoviny podle italské receptury. Základ tvoří sušená rajčata, žampion a omáčka z česneku a bazalky. Celý pokrm je velmi chutný samostatně, ale když ho zkombinujete například s grilovaným masem nebo zeleninou, chybu neuděláte. Fettuccine těstoviny se sušenými rajčaty a omáčkou jsou natolik výborné, že je je budete určitě ujídat už z pánve. Omáčka z česneku a bazalky je velmi jemná a krémová. K této italské specialitě si rozhodně dopřejte česnekový chléb a čerstvý salát. Samozřejmě nezapomeňte na sklenku dobrého vína, která k italské kuchyni prostě patří.

Recept na těstoviny s žampiony a sušenými rajčaty s krémovou omáčkou

Délka přípravy 10 minut, délka vaření 20 minut, 4 porce.

Ingredience pro přípravu

  • 500 g fettuccine těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 8 žampionů nakrájených na plátky
  • 3 nasekané stroužky česneku
  • 4 sušená rajčata nakrájená na kostičky
  • 2 kostky kuřecího bujónu
  • 2 hrnky vody
  • 0,5 hrnku smetany 33%
  • 0,5 hrnku smetany na šlehání
  • 0,5 hrnku mléka
  • 0,5 hrnku nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžíce sušené bazalky nebo 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky

Postup přípravy

Obrázek receptu na italské těstoviny se sušenými rajčaty.
Zdroj obrázku: juliasalbum, Recetp na italské těstoviny se sušenými rajčaty.

1. Rozehřejeme si v hlubší pánvi olivový olej a přidáme nakrájené žampiony a česnek.

2. Cca 3 minuty restujeme a přidáme sušená rajčata.

3. Ve 2 hrncích vody si rozpustíme kuřecí bujón a nalejeme do pánve.

4. Vaříme dokud se vývar z bujónu trochu nezredukuje.

5. Dále přilejeme mléko a smetany. Promícháme a chvíli povaříme.

6. Dále nasypeme do pánve parmazán a mícháme, dokud se nerozpustí.

7. Přidáme bazalku a odstavíme.

8. Uvaříme si dle návodu na obalu těstoviny.

9. Scedíme ve studené vodě a přidáme je do omáčky na pánev.

10. Opět směs na pánvi vaříme několik minut za stálého míchání.

11. Jakmile dosáhneme žádoucí hustoty, odstavíme.

12. Omáčku by nemělo být potřeba solit, ochutil ji bujón. Ale záleží na vaší chuti.

Fettuccine těstoviny podle italské receptury s česnekovo bazalkovou omáčkou.
Zdroj obrázku: depositphotos, Fettuccine těstoviny podle italské receptury s česnekovo bazalkovou omáčkou.

Jaké víno se hodí k tomuto jídlu?

Rajčatové omáčky bývají většinou výraznější, i když v tomto případě ji krémová omáčka zjemňuje. Velmi vhodným vínem je Chianti, suché italské červené víno s dostatečnou kyselostí, typickou pro oblast Toskánska. Dalším vhodným druhem vína je Sangiovese, červené víno, výrazně kyselé s třešňovým nádechem.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest