5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Kondenzované mléko je hustá, sladká forma mléka, ze které je odstraněna většina vody. Používá se především při výrobě sladkých pokrmů a dezertů, jako jsou dorty, zmrzlina, karamel a mnoho dalších. Existují dva hlavní typy kondenzovaného mléka: slazené kondenzované mléko, které obsahuje přidaný cukr. A neslazené kondenzované mléko, které je vyrobené pouze z mléka a má bohatou, krémovou chuť. V našem receptu jsou jen 2 ingredience, které máte vždy doma.

Pokud vám tato ingredience chybí, můžete si jej snadno připravit doma, a to jen ze 2 ingrediencí. Jedná se o jednoduché a praktické řešení. Tento recept není jen snadný, ale také se výtečně hodí k přípravě různých dezertů. Domácí kondenzované mléko má skvělé karamelizační vlastnosti a hodí se pro výrobu náplní a polev nebo například citrónové pěny. Pojďme si projít postup krok za krokem.

Obrázek: receitinhas, Domácí kondenzované mléko potřebné na přípravu dezertů

Recept na domácí kondenzované mléko připravené ze 2 ingrediencí

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 35 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 4 porce
Domácí kondenzované mléko využijete na přípravu řady dezertů a můžete si ho snadno připravit doma místo toho z obchodu. V některých receptech se přidává i máslo.

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • Mixér

Suroviny

  • 1 litr plnotučného mléka
  • 300 gramů cukru krystalu

Postup 

  • Do hrnce nalejte mléko a zahřívejte ho na střední teplotu, dokud se nezačne vařit a neprojeví se první bublinky na povrchu.
  • Poté přidejte cukr a za občasného míchání nechte směs znovu dostat k varu.
  • Snižte teplotu na nízkou úroveň a nechte směs vařit za stálého míchání, aby se zabránilo případnému připálení.
  • Během tohoto procesu směs postupně zahustí a získá požadovanou konzistenci. Trvá to obvykle několik minut, ale doba vaření se může lišit v závislosti na množství a typu použitého mléka.
  • Když směs dosáhne požadované konzistence a zahuštění, odeberte ji z plotny a přendejte do mixéru.
  • Nastavte mixér na střední rychlost a šlehejte směs po dobu asi 15 minut, nebo dokud úplně nevychladne. Během šlehání se směs postupně ochladí a získá jemnou a krémovou texturu.
  • Jakmile je směs zcela vychlazená, můžete ji použít podle potřeby.
  • Směs uchovávejte v uzavřeném nádobě v chladničce a spotřebujte do několika dnů.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 30 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kondenzované mléko, mléko
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest