Dostali jste nadílku cuket nebo vám vyrostly na zahrádce? Tento cuketový křehký koláč plný voňavé slaniny – ideální na večeři, piknik nebo zahradní oslavu. Tento snadný recept s podrobným postupem vám ukáže, jak připravit dokonalý slaný koláč, který chutná výborně teplý i studený.
Smažení patří mezi nejstarší způsoby tepelné úpravy jídla. Tuky využívaly na přípravu masa, pečiva nebo zeleniny již starověké civilizace. Tento oblíbený způsob tepelné úpravy přináší intenzivní chuťový zážitek. Čím je to dáno?
Frgále jsou specifické koláče, u kterých je potřeba dodržet přísný postup. Ale výsledek rozhodně stojí za to. Tak frgále vyzkoušejte.
Chcete udělat radost svým dětem a přitom připravit pochutnání celé rodině? Upečte jim efektní pudinkové řezy se zakysanou smetanou, které budou všichni milovat. Můžete přidat do pudinku ještě ovoce.
Jestli chcete upéct něco starého a výjimečného, střecha bude tím pravým ořechovým. Působí velice elegantně a určitě bude všem chutnat.
Možná vás dršťky děsí, ale nemusí, jsou výborné. Připravte si dršťkovou polévku bez mouky, vhodnou pro bezlepkáře.
Urodilo se vám letos velké množství cuket a už jste vyzkoušeli všechny možné pokrmy a koláče z nich? Znáte také cuketové karbanátky? Když je usmažíte, přidáte brambor, tatarku a salát, máte oběd jako lusk pro celou rodinu.
Lahodná česká klasika v podobě kynutého koláče, ale tentokrát na plechu – což je taková lehčí varianta. S tradiční náplní z tvarohu, povidel a drobenkou upečete jednoduše podle tohoto receptu.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na litou hrnkovou buchtu s podmáslím a jablky a upečte si jí jen tak, třeba v neděli za obědem.
Křupavý, voňavý chléb s máslem, sádlem nebo marmeládou. Nebo přikusovat k polévce. Dokážete si ho upéct sami doma podle tohoto postupu.
Chcete si připravit domácí knedlík místo toho kupovaného v obchodě. Žádný problém, vždyť připravit kynuté těsto a uvařit pařený houskový knedlík není vůbec těžké. A v době, než uvaříte zbytek oběda, knedlík nakyne a máte hotovo.