Vepřová panenka se do české kuchyně dostala výrazněji až ve 20 století, kdy se začalo více porážet na maso a nejen na zabíjačku.
Opilé kuře je sice vtipný název, ale pokrm je to naprosto božský, Vyzkoušejte i vy grilování s plechovkou piva.
Zelné placky se škvarkami a uzeninou podle tohoto receptu s postupem rozzáří oči milovníkům dobrého jídla a piva.
Aspik s utopenci podle tohoto receptu oceníte jako chuťovku k pivu, na oslavy nebo třeba na Silvestra. Zaručeně ale poslouží i jako chuťovka k večeři.
Už vás nebaví kupované pečivo? Vyzkoušejte pivní housky, které kromě piva navíc obsahují i nivu a celozrnnou mouku.
Prohlédněte si recept s postupem na kompletní oběd pro rodinu a uvařte si smažené sýrové špízy s bramborem a domácí tatarkou.
Vepřové koleno pečené na pivu není jen tak ledajaké jídlo. U nás doma je pečení kolene něco jako obřad a pečeme ho při zvláštních příležitostech. Upečte ho s námi krok po kroku.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tento sytý a výborný pokrm pro skutečné jedlíky masa a upečte jim vepřové koleno pod pivní glazurou s kořeněným zeleninovým lůžkem a medem.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na pikantní hospodskou klasiku, která sice není z jídel nejzdravějších, ale je proklatě dobrá – Buřty na černém pivu.
Tento pokrm spojuje nejlepší chutě české kuchyně. Prohlédněte si recept s postupem na vepřovou krkovičku na pivě s cibulovým závojem! Zprudka opečeme na pánvičce a pak pečeme v troubě.
Pamatujete na normy ČSN? Ty kdysi řídily i jednotlivé recepty! Pojďme si připravit skvělou retro pomazánku Palivec, která je příkladem za všechny. Prohlédněte si recept s postupem zde!











