Někdy nepotřebujete extrémně složitý a dlouhý recept na to, aby jste vytvořily chutný dezert. Tvarohová buchta s třešněmi je přesně ten typ zákusku, který kombinuje lahodnost tvarohu a osvěžující sladkokyselou chuť třešní. Tuto buchtu mají u nás rádi všichni nejen kvůli chuti, ale také díky jednoduchosti přípravy. Rádi buchtu podáváme jako sladkou tečku po jídle a odpolední svačinku ke kávě. Zajímavé je, že tato buchta je typická pro středoevropskou kuchyni a zejména na západě se s takovýmto dezertem spíše nesetkáte. Využijte tedy sezónní ovoce a pusťte se do toho!

Recept na tvarohovou buchtu s třešněmi

Délka pečení v troubě 1 hodina.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 24 lžic mouky
  • 18 lžic cukru
  • 18 lžic mléka
  • 18 lžic oleje
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

Náplň:

  • 1 kg tvarohu ve vaničce
  • 200 g cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce krupice
  • 2 vanilkové cukry
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

Třešňová směs:

  • 700 g vypeckovaných třešní
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce škrobu

Postup přípravy těsta

1. V míse si vyšleháme vejce s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem a poté přidáme směs mouky, mléka a prášku do pečiva.

2. Vše spolu promícháme a dáme si předehřát troubu.

Příprava tvarohové náplně

1. Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.

2. Přidáme tvaroh, krupici a pokud máme rádi tak citronovou kůru.

3. Dobře spolu promícháme a plech si vyložíme pečícím papírem.

Postup přípravy třešní

1. Do kastrolu si dáme vypeckované třešně, škrob, cukr a dáme na mírný oheň.

2. Za stálého míchání ohříváme do zhoustnutí a poté odstavíme.

Dokončení

1. Do plechu nalejeme polovinu těsta a uhladíme.

2. Plech dáme do předehřáté trouby na 15 minut a poté plech vyndáme, ale nevypínáme troubu.

3. Rozpečený korpus potřeme rovnoměrně třešňovou směsí a následně naneseme tvarohový krém.

Rozpečený korpus potřeme rovnoměrně třešňovou směsí a následně naneseme tvarohový krém.
Zdroj obrázku: kiloretete, Rozpečený korpus potřeme rovnoměrně třešňovou směsí a následně naneseme tvarohový krém.

4. Poté na krém nalejeme zbytek těsta a plech dáme opět do trouby na 40 – 45 minut.

Poté na krém nalejeme zbytek těsta a plech dáme opět do trouby na 40 - 45 minut.
Zdroj obrázku: kiloretete, Poté na krém nalejeme zbytek těsta a plech dáme opět do trouby na 40 – 45 minut.

5. Nakonec dort po mírném vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

Nemusí být pouze třešně!

Během letní sezóny jsou třešně do této buchty ideální ingrediencí, jelikož zvýrazňují svěží chutě a je jich všude plno. Nebojte se však použít jakékoliv jiné ovoce, které vám roste na zahradě nebo je zrovna na trhu za dobrou cenu. Buchtu upečete i jako začátečník a není na ní v podstatě co zkazit.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest