Borůvky, tvaroh a citronová kůra. To jsou tři ingredience, které se k sobě výborně hodí a udělají z klasické tvarohové bábovky něco speciálního. Obvykle je tento moučník oslavou léta a přírody, ale borůvky máme často v mrazáku, takže není problém s celoroční přípravou. Spojením těchto surovin získáte bábovku, která vás okouzlí svou vláčností, svěžestí a neodolatelným aroma. Připravte si lahodnou bábovku podle našeho receptu.
Borůvky jsou známé svými blahodárnými účinky na zdraví, jsou plné vitamínů, antioxidantů a minerálů. Dodávají dezertu přírodní sladkost, který se perfektně snoubí s jemností tvarohu. Tvaroh, bohatý na bílkoviny, dodává bábovce lehkost a vláčnost. Citronová kůra ta dodá svěží citrusový nádech, který dokonale podtrhuje všechny chutě a dodává dezertu neodolatelnou vůni. Spojením těchto tří ingrediencí tedy vytvoříte harmonickou chuťovou symfonii, kterou si zamilujete.
Recept na Borůvkovo-tvarohovou bábovku s citronovou kůrou
Uvedené množství je na jednu bábovku. Délka přípravy 15 minut, délka pečení 45 minut.
Potřebné suroviny:
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 170 g cukru krystal
- 300 g borůvek
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 1 citron (bio citron, použijeme kůru)
Postup přípravy:
1. Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
2. Nejprve si omyjeme borůvky a necháme je důkladně okapat.
3. Ve velké míse smícháme – cukr, mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr. Poté přidáme vejce a rozpuštěné máslo, citronovou kůru. Vše důkladně promícháme, dokud nemáme krásné hladké těsto.
4. Těsto přelijeme do bábovkové formy. Pečeme po dobu 45 minut.
Video recept s postupem na přípravu tvarohové bábovky s borůvkami
Jakmile je bábovka hotová, necháme ji vychladnout.
Dobrou chuť.