5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Langoše jsou jedním z těch pokrmů, které si okamžitě získají srdce každého, kdo je ochutná. Tato tradiční pochoutka má původ v maďarské kuchyni, ale rychle se stala oblíbenou i v mnoha dalších zemích, včetně České republiky. Langoše s česnekem, smetanou a sýrem jsou lahodnou kombinací chutí, která je ideální pro rychlé občerstvení, rodinnou večeři nebo jako specialita na zahradní party.

Chcete více receptů na langoše? Recepty na různá provedení langošů.

Tipy a triky pro přípravu langošů

  • Variace obložení: Můžete experimentovat s různými druhy sýrů nebo přidat další ingredience, jako jsou nakrájené rajčata, šunka nebo jalapeños pro pikantní verzi.
  • Bezlepková verze: Pokud máte bezlepkovou dietu, můžete použít bezlepkovou mouku. Textura může být trochu jiná, ale chuť bude stále vynikající.
  • Předem připravené těsto: Těsto můžete připravit předem a uložit do ledničky na několik hodin nebo přes noc. Před smažením nechte těsto dosáhnout pokojové teploty.

Nepřehlédněte: připojte se k nám do skupiny pro inspirace Na nejlepší recepty z kuchyně

Zdroj obrázku: kiloretete, Langoše s česnekem smetanou a sýrem chutná a jednoduchá večeře

Recept na domácí langoše s česnekem, smetanou a sýrem

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Doba kynutí 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 30 minut
Porcí 8 kusů
Vyzkoušejte tento recept a přeneste si kousek maďarské kuchyně do svého domova

Potřebné vybavení

  • Pánev

Suroviny

  • 320 gramů mouky
  • 4 lžíce mléka
  • 12 gramů droždí
  • 170 gramů sýra (Gouda)
  • 200 mililitrů mléka
  • 500 mililitrů oleje
  • 240 gramů smetany
  • 4 stroužky česneku
  • trochu soli

Postup 

  • Do velké mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek.
  • Droždí rozpusťte ve 3-4 lžících teplého mléka a tuto směs nalijte do vytvořeného důlku.
  • Směs lehce promíchejte s trochou mouky z okrajů důlku, aby vzniklo řídké předtěsto.
  • Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte předtěsto na teplém místě asi 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bubliny.
  • Po 15 minutách přidejte do mísy sůl a postupně, za stálého míchání, přilévejte asi 200 ml teplého mléka.
  • Těsto důkladně hněťte, dokud nezíská pevnou a elastickou konzistenci. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
  • Připravené těsto lehce poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout přibližně 35 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Po vykynutí těsto rozdělte na 8 stejných dílů.
    Langoše s česnekem smetanou a sýrem jednoduchý recept pro každého

    Zdroj obrázku: kiloretete, Langoše s česnekem smetanou a sýrem jak je připravit doma

  • Každý díl vytvarujte do kuličky a poté ručně vytahujte na tenké placičky, přičemž dbejte na to, aby okraje byly o něco silnější než střed.
  • V nepřilnavé pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje.
    Langoše s česnekem smetanou a sýrem jak na ně doma

    Zdroj obrázku: kiloretete, Langoše s česnekem smetanou a sýrem tradiční recept na každý den

  • Smažte jednotlivé langoše z obou stran do světle hnědé barvy, což trvá přibližně 2-3 minuty na každé straně.
  • Hotové langoše vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
  • Do mísy nalijte zakysanou smetanu a rozmixujte ji do hladka. Dochutíme trochou soli podle chuti.
  • Česnek oloupejte a prolisujte do malé misky.
  • Přidejte trochu oleje a dobře promíchejte, aby vznikla hladká česneková pasta.
  • Nastrouhejte sýr na jemno, aby byl připravený k posypání hotových langošů.
  • Ještě horké langoše potřete připravenou smetanovou směsí.
  • Poté je potřete česnekovou pastou podle chuti.
  • Nakonec posypte nastrouhaným sýrem.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 40 Kč
Chod: Svačina
Kuchyně: Maďarská
Klíčové slovo: česnek, Kynuté těsto, langoš, smetana, sýr


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest