Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept na domácí hovězí chilli je skvělým komfortním jídlem plným bohatých chutí a textur. Kombinace mletého hovězího, vepřového masa, slaniny a fazolí spolu s kořením a rajčatovým základem vytváří pokrm, který zasytí i větší skupinu lidí. Výhodou je možnost vařit chilli jak v holandské troubě, tak v pomalém hrnci, což usnadní přípravu v závislosti na vašem časovém harmonogramu.

Začínáme smažením slaniny v holandské troubě, poté ji odložíme stranou a na zbývajícím tuku orestujeme cibuli a papriky. Následně přidáme mleté hovězí a vepřové maso, které opečeme a dochutíme solí a pepřem. Jakmile je maso propečené, smícháme s rajčaty, rajčatovou omáčkou, protlakem, fazolemi a chilli kořením. Chilli dusíme v troubě nebo pomalém hrnci a podáváme s francouzským chlebem, zakysanou smetanou a sýrem.

Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Chilli pokrm s masem

Recept na domácí hovězí chilli

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 20 minut
Porcí 10 porcí
Lahodné a syté chilli s hovězím a vepřovým masem, slaninou a fazolemi

Potřebné vybavení

  • trouba nebo pomalý hrnec

Suroviny

  • 1 kg hovězí kýty
  • 0,5 kg mletého vepřového masa
  • 8-10 plátků slaniny
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 plechovky nakrájených rajčat se zelenými chilli
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1 plechovka tmavě červených fazolí
  • 2 plechovky černých fazolí
  • 3 balíčky chilli koření
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky papriky
  • sůl, pepř

Postup 

  • Slaninu osmažíme a odložíme stranou.
    Základ

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Základ na chilli pokrm

  • Na zbývajícím tuku zpěníme cibuli a papriky do změknutí.
    Zelenina

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Zelenina na chilli pokrm

  • Přidáme hovězí a vepřové maso, opečeme dohněda a slijeme přebytečný tuk.
    Recept na fazolové chilli s hovězím masem

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Chilli pokrm s masem

  • Smícháme s rajčaty, omáčkou, protlakem, fazolemi, kořením a promícháme.
  • Dusíme v troubě při 175 °C 45-60 minut nebo vaříme v pomalém hrnci 6-8 hodin na nízké teplotě.
  • Podáváme s francouzským chlebem, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.
  • Tento recept je snadný na přípravu a výborně se hodí pro rodinné oslavy nebo vydatné večeře.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: chilli, fazole, hovězí maso, jalapenos, klasické chilli s fazolemi


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest