Tento recept na domácí hovězí chilli je skvělým komfortním jídlem plným bohatých chutí a textur. Kombinace mletého hovězího, vepřového masa, slaniny a fazolí spolu s kořením a rajčatovým základem vytváří pokrm, který zasytí i větší skupinu lidí. Výhodou je možnost vařit chilli jak v holandské troubě, tak v pomalém hrnci, což usnadní přípravu v závislosti na vašem časovém harmonogramu.
Začínáme smažením slaniny v holandské troubě, poté ji odložíme stranou a na zbývajícím tuku orestujeme cibuli a papriky. Následně přidáme mleté hovězí a vepřové maso, které opečeme a dochutíme solí a pepřem. Jakmile je maso propečené, smícháme s rajčaty, rajčatovou omáčkou, protlakem, fazolemi a chilli kořením. Chilli dusíme v troubě nebo pomalém hrnci a podáváme s francouzským chlebem, zakysanou smetanou a sýrem.
Recept na domácí hovězí chilli
Potřebné vybavení
- trouba nebo pomalý hrnec
Suroviny
- 1 kg hovězí kýty
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- 8-10 plátků slaniny
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 plechovky nakrájených rajčat se zelenými chilli
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 1 plechovka tmavě červených fazolí
- 2 plechovky černých fazolí
- 3 balíčky chilli koření
- ½ lžičky kajenského pepře
- ½ lžičky papriky
- sůl, pepř
Postup
- Slaninu osmažíme a odložíme stranou.
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Základ na chilli pokrm
- Na zbývajícím tuku zpěníme cibuli a papriky do změknutí.
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Zelenina na chilli pokrm
- Přidáme hovězí a vepřové maso, opečeme dohněda a slijeme přebytečný tuk.
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Chilli pokrm s masem
- Smícháme s rajčaty, omáčkou, protlakem, fazolemi, kořením a promícháme.
- Dusíme v troubě při 175 °C 45-60 minut nebo vaříme v pomalém hrnci 6-8 hodin na nízké teplotě.
- Podáváme s francouzským chlebem, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.
- Tento recept je snadný na přípravu a výborně se hodí pro rodinné oslavy nebo vydatné večeře.