Perník je výborný moučník, který nikdy nezklame. Pokud toužíte po extra vláčné verzi, pak si připravte tento perník z podmáslí.
Povidloň je zajímavý a velmi elegantní dezert. Jeho příprava nepatří mezi nejjednodušší, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.
Základ likéru tvoří žloutky, mléko a kapka alkoholu. Ale ve skutečnosti je to hlavně trpělivost a cit, co mu dodává jeho typickou chuť.
Šlehačkové cukroví je jedním z mála cukroví, které je hned po upečení měkké a časem ještě zvláční. Není potřeba čekat týden, jako je to u některých druhů vánočních receptů.
Vzpomínáte na legendární krtkův dort? To byla mňamka. Teď si můžete upéct muffiny ve stejném stylu, akorát se to lépe jí.
Kuře na paprice je výborný pokrm. Ne vždy ale máme čas se s ním mazlit a vařit ho dlouhé hodiny. Proto si připravte tuhle rychlovku podle našeho receptu s postupem.
Domácí sýrovo-česnekové tyčinky připravené podle receptu s postupem provoní celý dům, jejich uzený sýr a česneková vůně láká k dalšímu soustu a poctivé těsto dělá z téhle klasiky nezaměnitelné slané mlsání.
Bábovka s bílou čokoládou podle receptu s postupem je vláčná, voňavá a nadýchaná díky smetaně a sněhu z bílků, ideální k odpolední kávě.
Ptačí mléko je vynikající retro dezert, který mnoho lidí možná ani nezná. Za vyzkoušení stojí tento v jahodové variantě na piškotovém základu ve formě řezů. Budete se olizovat až za ušima.
Mandarinkové řezy nejsou typický český koláč typu bábovky nebo buchty, ale patří do novodobé domácí cukrářčiny, která vznikla spojením tehdejších dostupných surovin a touhy po něčem svěžím a pestrém.
Máte chuť na něco lehkého ke kávičce? Pak vyzkoušejte tyto řezy s piškotovým základem, ovocem a smetanou zasypanou nadrcenými sušenkami.











