Proč chytré? Protože si nemusíme vyčítat každé sousto a můžeme mlsat bez výčitek, že jsme zase zbaštili něco nezdravého. Jsou tam sice cukry ale ty můžeme šikovně nahradit medem nebo Stevií. A navíc vůbec nemusíme péct, pouze vážit a míchat, to je celé. Myslíte si taky, že to zvládne úplně každý? Já ano.
Vždyť u nepečených dezertů stačí smíchat, navrstvit a nechat vychladnout a máme hotovo. Nepečené dezerty jsou snadné, rychlé a vhodné na každou příležitost, ať už se jedná o nepečené dorty, sušenkové řezy, tvarohové poháry nebo raw dezerty. Dnes zkusíme ten, který je podle mne vymyšlený nejchytřeji.
Recept na “Chytré mlsání”: dezert z mála surovin a bez trouby
Ingredience potřebné na nepečený zákusek
- 4 jablka
- 3 lžíce cukru
- skořice dle chuti
- 280 g suchých sušenek
- 50 g ořechů
- 40 g tmavé čokolády
- 200 ml mléka
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 30 g bílé čokolády

Nepečený Jahodový dort se smetanou a piškoty – sladké chuťové pohlazení
Postup na nepečený zákusek
1. Všechna jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme.
2. Do strouhaných jablek přidáme 3 lžíce cukru a lžičku skořice, promícháme a vaříme 10 minut.
3. Do misky si nalámeme sušenky na malé kousky a smícháme s uvařenou jablečnou směsí.
4. Přidáme drobně nasekané ořechy a nastrouhanou hořkou čokoládu. Řádně promícháme.
5. Směs naplníme do dortové formy bez dna o průměru 20 cm.
6. Do kastrůlku nalijeme mléko, lžíci cukru, škrob a za stálého míchání metličkou uvaříme hustý pudink, do kterého nalámeme ještě do horkého bílou čokoládu.
7. Polevou polijeme připravený dezert a po vychlazení posypeme zbytkem tmavé strouhané čokolády a odejmeme obvod formy.
Nepečené dezerty jsou skvělou volbou pro každého, kdo chce mlsat, ale zároveň ušetřit čas přípravy.
