Kdo by neznal chleba ve vajíčku? Jako děti jsme jej milovali s kečupem, pak s hořčicí, dokonce i s cibulí. Připravoval se klasickým obalením staršího chleba v rozšlehaném a osoleném vajíčku. Později se recepty různě vylepšovaly a do vajíčka se přidával například strouhaný sýr.

Později jsme doma na tento pokrm tak trochu zanevřeli, protože je to přece jen smažený pokrm a není moc zdravý. Dnes vám přináším recept na vajíčkové košíčky, které smažit nemusíte a chutě zůstávají stejné, dokonce bych řekla, že i lepší. Pojďte je vyzkoušet a máte-li muffinovou formu nebo silikonové formičky na muffiny, bude to snadné a vaše děti budou nadšené.

Recept na Vaječné chlebové košíčky, neboli chléb ve vajíčku ve zdravější verzi

Ingredience na přípravu Vaječných chlebových košíčků

  • 6 krajíců staršího chleba, může být i z mrazáku
  • 3 vejce
  • smetana, nebo mléko
  • strouhaný sýr dle chuti
  • šunka nebo jiná uzenina (volitelné)
  • zelená cibulka nebo petrželka
  • cibule, hořčice, kečup (dle chuti na ozdobení)

Postup

1. Vejce rozšleháme, osolíme, můžeme přidat trochu smetany nebo mléka. Přidáme sýr, uzeninu a rozmícháme.

2. Chléb nakrájíme na kostičky a smícháme s vaječnou směsí.

3. Chlebovou směs nandáme do formy na muffiny vymazané sádlem, já používám silikonové formičky, které není potřeba mazat.

Obrázek receptu na Vaječné chlebové košíčky, neboli chléb ve vajíčku ve zdravější verzi
Recept na Vaječné chlebové košíčky, neboli chléb ve vajíčku ve zdravější verzi

4. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 15 minut, poté košíčky z formu vyklopíme.

Chlebové košíčky podáváme pomazané hořčicí nebo kečupem a ozdobené kroužkem červené cibule.

Obrázek k receptu Zapečené sendviče z trouby. Jednoduchá pochoutka, která zasytí

Zapečené sendviče z trouby. Jednoduchá pochoutka, která zasytí

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest